Részletek
Elsőként említendő, hogy a kendermag nagymértékben tartalmazza a szervezetünk számára elengedhetetlen esszenciális aminosavakat, melyeket testünk nem képes önmagától előállítani. Ezen aminosavak a köztudomás szerint elsősorban a húsfélék bevitelével biztosíthatóak. A kendermag rendszeres fogyasztásával azonban a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók, vagy a húst csak kisebb mértékben kedvelők is – az esszenciális aminosavak terén- megfelelő beviteli forráshoz juthatnak.
A pozitív élettani hatások sorába feltétlenül megemlítendő a kendermag magas rosttartalma, mely elősegíti az emésztést, hatásos savtúltengés esetén és garantálja a jó bélműködést. Kitűnő ásványi anyag forrás is, kálcium, magnézium és kálium tartalma miatt, ezen kívül a kendermag bővelkedik B- és E-vitaminban.
A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. A szervezetünk számára a fehérjék legfőbb funkciója a szövetek működésének fenntartása és azok növekedésének elősegítése. A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához.
A kendermag liszt sokoldalúan felhasználható liszt. Süthetünk vele kenyereket és péksüteményeket egyaránt, - akár teljes egészében kendermag liszttel helyettesítve a búzalisztet, akár keverve más magliszttel -, vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle. Az eredmény minden esetben fehérje dús étel lesz, mely nem csak laktató, hanem rendkívül egészséges is.
Termékeink nyomokban tartalmazhatnak mandulát, szezámmagot, diót!
Vásároljon kedvére és váljék egészségére!
A pozitív élettani hatások sorába feltétlenül megemlítendő a kendermag magas rosttartalma, mely elősegíti az emésztést, hatásos savtúltengés esetén és garantálja a jó bélműködést. Kitűnő ásványi anyag forrás is, kálcium, magnézium és kálium tartalma miatt, ezen kívül a kendermag bővelkedik B- és E-vitaminban.
A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. A szervezetünk számára a fehérjék legfőbb funkciója a szövetek működésének fenntartása és azok növekedésének elősegítése. A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához.
A kendermag liszt sokoldalúan felhasználható liszt. Süthetünk vele kenyereket és péksüteményeket egyaránt, - akár teljes egészében kendermag liszttel helyettesítve a búzalisztet, akár keverve más magliszttel -, vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle. Az eredmény minden esetben fehérje dús étel lesz, mely nem csak laktató, hanem rendkívül egészséges is.
Termékeink nyomokban tartalmazhatnak mandulát, szezámmagot, diót!
Vásároljon kedvére és váljék egészségére!
Adatok
Cikkszám
KENDL_04
Tömeg
400 g/db
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
