Megnevezés: Instant száraz élesztő
Saccharomyces cerevisiae sejtekből klasszikus mikrobiológiai kritériumok alapján gondosan válogatott törzsek felhasználásával gyártott aktív száraz élesztő.
Felhasználás: Alkalmas korlátozott, legfeljebb 10% cukortartalmú eljárásokhoz, ideális minden olyan tésztaféléhez, amely nincs dúsítva és nagy erjedési erőt igényel. Kiváló eredményeket biztosít a kenyér és sütőipari termékek valamennyi folyamatában; ezenkívül kiváló természetes kenyér aromát ad a termékeknek.
Összetevők: élesztő (Saccharomyces cerevisiae) emulgeálószer E491
Adagolás: 1-2 % lisztmennyiségre számolva
Szavatossági idő: gyártás dátumától számítva 18 hónap
Tárolási körülmények: Száraz helyen, 25 ˚C alatt tárolandó.
Felbontás után jól lezárva, hűtve (0-10 oC-on) tárolva 4 hétig eltartható minőség vesztés nélkül.
