Étkezési célra:
A parajdi sót a Magyar Gasztronómiai Egyesület 2015-ben aranyszalag díjjal jutalmazta, mint kiemelkedő gasztronómiai termék. A termékünk kiválóságát dicséri, hogy a Bocuse d’Or lyoni szakács világbajnokságon a magyar szakács csapat Széll Tamás vezetésével is ezt a sót használta. A parajdi sónk, 84-féle értékes ásványi anyaggal rendelkezik. A gasztronómiai értékét egyre több területen fedezik fel. Éttermek, pékségek, húsüzemek, savanyúság gyártó cégek, de használható akár disznóvágáskor is.
A parajdi sót nem csak gasztronómiai értéke miatt szeretjük, hanem gyógyhatása is kiváló. Hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a dézsa fürdőzés, melyhez a legkiválóbb só a 84 féle ásványi anyaggal rendelkező, iszapmentes parajdi só. Termékünk világosszürke 2-es szemcseméretű étkezési só, amit mechanikai őrléssel állítanak elő. Iszapmentessége miatt a dézsát kevésbé koszolja, víztelenítése után könnyebb, és rövidebb idő kitisztítani.
Dézsafürdőzés előnyei
Reumatikus és ízületi bántalmak
- Asztma
- Légúti megbetegedések, légcsőhurut
- Nőgyógyászati problémák
- Gyulladások, csontbetegségek
- Izomzúzódás, izomsorvadás, izomgörcs
- Bőr elszarusodása
