A lenmagpehely rostban, olajban és egyéb értékes tápanyagokban nagy gazdag. Vegánok és tojásra érzékenyek számára a lenmagpehely kitűnő helyettesítője a tojásnak különböző tészták készítése esetén. Ezen termék az egész mag darálásával, pelyhesítésével készül.
A lenmagot sokszor székrekedés esetén szokták használni. Magas omega-3 forrád. Olajtartalmának 72 % - a esszenciális zsírsavakból áll.
Fogyasztható reggelire joghurtba, lekvárral, vagy csak egyszerűen salátára szórva, de kenyérbe, péksüteményekbe belesütve, rászórva is kiváló.
Közvetlen fogyasztásához bőséges folyadékbevitel szükséges, 3 dl/1 evőkanál.
Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, réz, fluor, jód.
